Aftrap duurzaam schooljaar bij ROC Mondriaan door Pierre Wind

23 August 2022, 17:10 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ROC Mondriaan

Maandag verzorgde chefkok Pierre Wind een masterclass ‘duurzaamheid’ voor zijn 160 collega’s, de docenten van de horecascholen van ROC Mondriaan in Den Haag Bezuidenhout waar de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel & Management School gevestigd zijn.

"Met deze masterclass van Pierre wilden we in één klap alle neuzen de goede kant op krijgen", vertelt schooldirecteur Jacqueline van der Zwan. "We zijn als school al langer met duurzaamheid bezig maar we maken er komend schooljaar echt werk van om het integraal ín het curriculum en in de praktijk in te bouwen. Om dat goed te doen hebben we iedereen nodig."

Duurzaam betekent niet alleen dat alle ingrediënten lokaal en biologisch zijn. De studenten gaan ook duurzaam koken door bijvoorbeeld het energieverlies tíjdens het koken te beperken. Schooldirecteur Brigitte Laukens: "Duurzaamheid wordt ook voor het bedrijfsleven een steeds belangrijker aspect omdat steeds meer restaurantbezoekers bewuster kiezen voor een duurzame lunch of diner. Als onderwijs hebben we de verantwoordelijkheid onze studenten op te leiden volgens de nieuwste trends en inzichten."

Tekst gaat door onder foto.

Positieve duurzaamheidsdenkers

In de bedrijfsvoering heeft ROC Mondriaan al jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de gebouwen uitgerust met technische toepassingen die het energieverlies beperken en wordt bij voorkeur met duurzame leveranciers gewerkt. Afgelopen jaar is de 'Club van positieve duurzaamheidsdenkers' opgericht. In deze club zit een afvaardiging van directie, College van Bestuur, facilitaire dienst, docenten en ook studenten. Ze bespreken wat er anders kan en moet, welke doelstellingen zij willen bereiken en hoe ze dat denken te bereiken.